A.P.F.90 - 500G

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 160,00 zł 160.00
ilość szt.
Zyskujesz 16 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Producent: Brockamp
Kod produktu: DR.BROCKAMP - 50001

Opis

DR. BROCKAMP A.P.F.90 - 500G

Białko zwierzęce wspomagające naturalny wzrost mięśni.

Białko A.P.F. 90 (animal protein factor)
Anaboliczny zwierzęcy koncentrat białkowy dla gołębi

Białko A.P.F. 90 jest lekkostrawnym i wysokowartościowym zwierzęcym koncentratem białkowym.
Charakteryzuje się wysoką czystością i znakomitym, zrównoważonym spektrum aminokwasów
o wartościowości biologicznej 134. Aminokwasy redukujące są uzupełniane w taki sposób,
aby pożywienie mogło zostać optymalnie przyswojone. Te właściwości sprawiają, że A.P.F. 90
jest jednym z najlepszych preparatów białkowych dostępnych obecnie na rynku.

Odpowiednie podawanie A.P.F. 90 chroni proteiny własne organizmu i znacznie skraca czas regeneracji.

Białko zwierzęce jest nie tylko niezbędne do życia, lecz przede wszystkim niezastąpione w podnoszeniu wydajności w sporcie wyczynowym.
Gołębie pocztowe pobierają do ok. 10% zapotrzebowania energetycznego z rezerw proteinowych, co następuje w znacznym stopniu
poprzez "rozbiórkę" tkanki mięśniowej, wskutek czego w okresie znacznej aktywności fizycznej tracą one z tygodnia na tydzień masę.
Mięśnie potrzebują do ich szybkiej regeneracji protein. A.P.F. jest naturalny środkiem wiążącym mięśnie, ma więc działanie anaboliczne.

W sezonie lotów największy przyrost tkanki mięśniowej odbywa się w czasie odpoczynku, a więc w nocy.
Dlatego zaleca się stosowanie A.P.F. 90 już wieczorem przed dniem lotu.
Wraz z coraz większym stopniem trudności lotów można przedłużyć podawanie A.P.F. do 2-3 dni.

Inne zastosowania:
Wzrost i wydajność gołębia są określone w jego kodzie genetycznym, a więc DNA. Im pełniejsza i lepiej dobrana jest dieta, tym lepiej można wykorzystać ten potencjał. Dlatego należy stosować A.P.F. również w okresie wychowu i pierzenia. Szczególnie młode ptaki w fazie gniazdowej potrzebują nie tylko bardzo dużej ilości, ale przede wszystkim bardzo dobrej jakości białka. Czas pierzenia jest bardzo wymagającą fazą. Do budowy piór wykorzystywane jest niemal wyłącznie białko. Dlatego szczególnie ważne jest uzupełnianie niskiej jakości białka zawartego w pożywieniu, aby uniknąć problemów z upierzeniem.

Skład:
-białko mleczne w proszku
-jaja
-serwatka białkowa

 

Waga: 500G

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl